Ragouten er smækfuld af smag og lækker fedme - perfekt for LCHF ! Her kan du virkelig give den los med andefedtet hvis du vil ! Det er en af mine absolutte favoritter, som jeg også har lavet før jeg konverterede til LCHF, nu bare med mere af alt det gode i som jeg før mente var forbudt !
Jeg laver gerne en hel and og smider en masse portionsposer i fryseren
til en anden god gang, hvor man trænger til lidt hyggemad uden at gide stå
flere timer i køkkenet. Den er god sammen fintsnittet hvidkål, men forestiller mig at den også vil gå fantastisk til kogt blomkål eller squash pasta
Ragout til mindst 5 personer
- Hel and
- Salt og peber
- Olivenolie
- 2 små rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 pakke bacon
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dåser vand - læs opskrift
- 5o g smør
- en sjat fløde
- 2 kviste rosmarin
- 5 laurbærblade
Ovnen forvarmes til 18o grader C. Anden skyldes både indvendigt og
udvendigt og duppes med køkkenrulle herefter. Olivenolie, salt og peber
gnides på og anden placeres i en passende størrelse bradepande - ikke
alt for stor. Steges i ovnen i 2 timer indtil anden har opnået sprødhed
og farve.
Anden listes over på et stort spækbræt og bradepanden stilles til side til senere brug.
Løg og hvidløg hakkes fint og steges i lidt olie ved lav til medium
varme i 1o minutter i en stor sautergryde til løgene er blevet bløde. I mellemtiden fjernes skindet fra anden og smides på en ny bradepande med bagepapir og kommer en tur i ovnen til det er helt crisp - bruges til anretning.
Kødet
pilles af benet og smides over til løgene i gryden. Bradepanden, som anden er stegt i, vil have en god blanding af sky og andefedt - tilføj så meget du vil af det til kødet. Tilføj de hakkede tomater sammen med 2 dele vand svarende til
tomatdåsens indhold - brug dåsen! Dvs. 2 dåser vand. Rør rosmarinkviste
og laurbærblade i. Lad gryden simre i 1½ time og tilfør her smør og fløde. Lad ragouten reducere yderligere indtil du synes den er tyk nok - alternativt kan man jævne den med profiber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar