mandag den 18. august 2014

Fyldig Ande-ragout

Ragouten er smækfuld af smag og lækker fedme - perfekt for LCHF ! Her kan du virkelig give den los med andefedtet hvis du vil ! Det er en af mine absolutte favoritter, som jeg også har lavet før jeg konverterede til LCHF, nu bare med mere af alt det gode i som jeg før mente var forbudt !


Jeg laver gerne en hel and og smider en masse portionsposer i fryseren til en anden god gang, hvor man trænger til lidt hyggemad uden at gide stå flere timer i køkkenet. Den er god sammen fintsnittet hvidkål, men forestiller mig at den også vil gå fantastisk til kogt blomkål eller squash pasta

Ragout til mindst 5 personer
  • Hel and
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 2 små rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 pakke bacon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser vand - læs opskrift 
  • 5o g smør
  • en sjat fløde
  • 2 kviste rosmarin
  • 5 laurbærblade
Ovnen forvarmes til 18o grader C. Anden skyldes både indvendigt og udvendigt og duppes med køkkenrulle herefter. Olivenolie, salt og peber gnides på og anden placeres i en passende størrelse bradepande - ikke alt for stor. Steges i ovnen i 2 timer indtil anden har opnået sprødhed og farve.

Anden listes over på et stort spækbræt og bradepanden stilles til side til senere brug. Løg og hvidløg hakkes fint og steges i lidt olie ved lav til medium varme i 1o minutter i en stor sautergryde til løgene er blevet bløde. I mellemtiden fjernes skindet fra anden og smides på en ny bradepande med bagepapir og kommer en tur i ovnen til det er helt crisp - bruges til anretning.

Kødet pilles af benet og smides over til løgene i gryden. Bradepanden, som anden er stegt i, vil have en god blanding af sky og andefedt - tilføj så meget du vil af det til kødet. Tilføj de hakkede tomater sammen  med 2 dele vand svarende til tomatdåsens indhold - brug dåsen! Dvs. 2 dåser vand. Rør rosmarinkviste og laurbærblade i. Lad gryden simre i 1½ time og tilfør her smør og fløde. Lad ragouten reducere yderligere indtil du synes den er tyk nok - alternativt kan man jævne den med profiber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar