tirsdag den 19. august 2014

Bagt tomatsuppe

Mine forældres drivhus bugner med søde solmodne tomater og derfor fik jeg en god pose med hjem - det endte så ud i denne meget aromatiske tomatsuppe. Ellers har jeg egentlig ikke været særlig vild med tomatsuppe fordi jeg tit synes de tit er blevet vandede - måske fordi supermarkedernes tomatudvalg ikke når at modne ordentligt på planten inden de plukkes, pakkes og sendes ud i grøntafdelingerne. Vælg derfor dine tomater med omhu hvis du vil lave en tomatsuppe som rent faktisk smager af tomat.

 

Tomatsuppe  - 2(-3) pers.
  • 1 kg gode solmodne tomater
  • 1 tsk sukrin gold 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. mørk balsamico
  • 2 tsk. god havsalt
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 kviste rosmarin  - eller timian
  • sjat fløde
  • spidskommen
  • fennikelfrø
  • frisk peber
  • evt. lidt chili
Topping
  • creme fraiche
  • græskarkerner

Start med at udvælge de mest modne tomater, skyl og tør dem af i et rent viskestykke. Halver tomaterne og fjern den grønne stilk. Læg tomaterne med skærefladen opad i et ildfast fad samme med halverede skalotteløg, knuste, pillede hvidløgsfed og rosmarinkviste. Drys med sukrin og stænk med olivenolie og balsamico og drys gavmildt med salt. Sæt fadet i ovnen ved 2oo grader C i 45 minutter. 
Kom herefter tomaterne over i en gryde sammen med de bagte løg og hvidløg. Blend til en cremet masse med en stavblender og kog suppen op sammen med en sjat fløde. Smag til med mere salt, friskkværnet peber, knuse krydderier og balsamico for mere syre.   

Server med en klat creme fraiche og græskarkerner på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar