søndag den 14. september 2014

Nyfortolkning af indbagt mørbrad og lidt om stromboli-dej

Arh men altså ! Hvor er det bare lækkert at genoplive en gammel klassiker! Jeg har i stedet for fars ladet mig inspirere lidt af pizzatopping - så jeg har her brugt skinkestrimler, revet mozzarella og lidt andre småting som fars omkring mørbraden og hvilket resultat det gav! Men er man mere til den den gammeldaws variant med fars, ja så er det da absolut også en mulighed.

For en uges tid siden berettede jeg om hvordan vores søndagsgæster havde besluttet at jeg skulle stå for maden i dag og de spiste glædeligt ! Så kan kæresten godt pakke kartoflerne langt væk, for næste uge er det igen mig der er valgt som madmor. Triumf ! Det beviser bare at LCHF bare er super lækker mad der frister selv de aller bedste kartoffelspisere! Især det lidt alternative fyld fik ros, så dropper man mørbraden så har man en aldeles lækker skinkestang til f.eks. madpakken.



Stromboli er en dej baseret på ost - den er utrolig nem at arbejde med og er faktisk heller ikke særlig tidskrævende at lave. Umiddelbart kan det jo godt virke som lidt af en mundfuld, men tidsmæssigt er det altså ikke den store tidsluger i køkkenet! 
Desuden er den utrolig alsidig - du kan bruge den som pizzabund, empanadas og andre retter hvor maden pakkes ind i dej. Næste stromboli-projekt er at lave en sød variant så det nærmest bliver lidt hen ala wienerstang; så må vi se om gæsterne kan smage osten (; Kommer på bloggen søndag i næste uge !

4-5 personer

Dej
  • 3oo g revet mozzarella
  • 15o g revet cheddar 
  • 3o g mandelmel (ikke affedtet, så kan laves selv)
  • 4½ spsk affedtet mandelmel
  • 4½ spsk affedtet sesammel
  • 1 æg

Osten smeltes i mikroovn - bare så den er nogenlunde jævn og kan røres sammen. Resten af ingredienserne røres i - brug gerne hænderne, det gør det meget nemmere at få en ensartet masse. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir smurt med lidt neutral olie. Sørg for at den ikke kun bliver lang nok men også bred nok. Jeg var lige ved at have lavet den for smal! Det er en god ide at lade den køle let af inden den pakkes med fyld, for så risikerer du ikke at den begynder at smelte i hænderne på dig hvis du bruger varmt fyld - ja eller lad fyldet blive koldt inden du bruger det er selvfølgelig også en åbenlys mulighed.

Fyld
  • 1 mørbrad
  • smør til stegning
  • 1oo g skinkestrimler
  • 1oo g revet mozzarella
  • frisk persille (basilikum vil også gøre sig rigtig godt)
  • rød peber i tern
  • 1 æg
  • salt og peber
  • evt. lidt krydderi
Brun mørbraden i smør på alle sider. Rør resten af fyldet sammen og fordel skinkemassen på den udrullede dej, placér mørbraden ovenpå. Luk først enderne op omkring mørbraden og herefter foldes der op på langs. Læg pakken med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 18o grader C i en halv times tid. 

Jeg serverede sammen med skiveskåret tomater af forskellig størrelse og farve sammen med feta, basilikum og et stænk olivenolie og en gang salt og peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar