mandag den 24. november 2014

Jule-klar med smuttede, tørrede mandler itl julebag og marcipan

Så er vi klar til at julen kommer ! Igår lavede jeg denne skønne portion smuttede mandler til brug i melfri og sukkerfri julebagning og hjemmelaver marcipan. Mon der nu er nok? Næppe ... Mandler er en fantastisk alsidig ingrediens, når man som jeg, forsørger på bedste vis at styre uden om de værste kulhydrater - de kan indgå som hovedingrediens i (små)kager og i brød. Dog er det rart at have udstyret i orden, så en kaffekværn er en rigtig god investering - min er en af de aller billigste slags og den virker upåklageligt! Med den kan jeg kværne mandlerne til det fineste mel - ja eller sesamfrø eller andre frø for den sags skyld.


De fleste ved nok godt hvordan man smutter mandler, men nu tager vi den altså lige alligevel:

Set en gryde over med vand og lad det koge op. Når det koger kommes X g mandler i og der slukkes for varmen. Lad mandlerne "skolde" i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og skrællen er lige til at smutte af. Tænd ovnen på ca. 85 grader C, fordel de smuttede mandler på en bageplade og lad dem tørre i ovnen et par timer. Lad mandlerne køle og opbevar dem i en frysepose eller noget lignende.  

Når nu der alligevel skal fyres op i ovnen i så lang tid - så lav en ordentlig portion. Lidt miljøbevidste skal vi da være ;) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar