torsdag den 11. september 2014

Madpakke: knækbrød, laks og avocado-feta

Her et eksempel på hvad jeg kunne finde på at tage med på madpakken - oprindeligt pakket ned i fine beholdere, men eftersom jeg her til morgen følte mig utilpas, valgte jeg at blive væk fra de 2 timers forelæsning som stod på skemaet idag. Så endte madpakken alligevel på en tallerknen. Det vi ser er lidt nem laksemousse med en feta-avocado dip, 2 stykker knækbrød og så de ellers ulovlige gulerødder på sidelinjen. Fetadippen fungerer fantastisk både som smørelse på knækbrødet sammen med laksemoussen og som dip til gulerødderne.

Selvom det måske virker ret omfattende først at skulle lave knækbrødet, så moussen og til sidst dippen, så er det faktisk minimalt hvor meget tid du rent faktisk bruger på det. Max 15-18 minutter tager det at røre både mousse og dip sammen. Knækbrødet kræver dog en ret lang bagetid, men selve håndteringen er meget minimal - faktisk nok kun 5-8 minutter. Man kan jo med fordel lave knækbrødet om søndagen og så har man lækkert sprødt knækbrød til helle arbejdsugen.


Kerneknækbrød
Laksemouse
  • ½ laksefilet
  • 3o g røget laks
  • 1-2 spsk. flødeost
  • 1 spsk. psiekfløde
  • salt og peber
En lille gryde med vand koges op og tages herefter af varmen. Den ferske/tøede laksefilet lægges i kogevandet og får lov til at pochere i 7-8 minutter. Fisk den op og hak den sammen med røget laks til du opnår en passende konsistens. Rør flødeost og fløde i og smag til med salt og peber - evt. lidt citronsaft også.

Feta-avocadodip
  • ½ lille avocado
  • tilsvarende mængde feta
  • peber
  • citronsaft
  • evt. hvidløg
Det hele røres sammen og der smages til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar