torsdag den 11. september 2014

Kryddersmør x3

Kryddersmør kan virkelig formå at sætte noget krydderi på en ellers kulørløs mad. Det er nemt og enkelt og ligetil. Min fryser er i øjeblikket vært for hele tre meget forskellige typer kryddersmør - der er selvfølgelig en helt klassisk, så er der en lidt alternativ variant og til sidst også en sød.


Den klassiske med persille og hvidløg


Klassikeren går man aldrig galt i byen med - du kan f.eks. bruge den som kryddersmør til bøffen eller bruge den som smørelse under pålægget.
  • ½ pakke smør
  • finthakket persiller
  • hvidløg

 

Den alternative med baconsalt og hvidløgspeber


Jeg var i fakta her i løbet af ugen og der faldt jeg over en lille dåse med såkaldt baconsalt og med kærestens evindelige trang til bacon, så måtte den da med hjem. Forestiller mig at den vil være god ovenpå et stykke kød eller over varme bønner eller asparges.
  • ½ pakke smør
  • 3 tsk. baconsalt
  • 1-2 tsk. hvidløgspeber

 

Den søde med kanel og muskat


Denne smør egner sig fantastisk godt ovenpå et stykke kerneknækbrød ! Og kan sagtens også forestille mig at bruge den en morgen på en pandekage sammen med bærmarmelade.
  • ½ pakke smør
  • 2-3 tsk stødt kanel
  • ½ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk. sukrin gold 

Tip ! Opbevar dem i rulle på frost - så kan de holde sig længe og du får flotte runde skiver kryddersmør på din bøf. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar