lørdag den 13. september 2014

Svagt rosa lammeculotte med hvidløg og rosmarin

Lam er fantastisk spise! Desværre dog en råvare som vi ikke får så tit pga. den af og til vanvittige prissætning, men så nyder man det jo ekstra meget når endelig det finder vej ind på tallerkenen. Jeg er her gået helt klassisk til værks og har givet mit lam en ordentlig skud hvidløg og rosmarin - det kan jo ikke gå galt!

Jeg serverede lammet sammen med en sprød, frisk æblesalat med feta hvilket absolut ikke var et dårligt valg! Synes at æblerne klædte lammet utroligt godt og understregede efterårshyggen.



2 personer
  • 1 lammecoulotte
  • Olivenolie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2-3 fedt hvidløg
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Rids kvadrater i fedtkanten og massér olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber godt ind i kødet. Svits lammet på begge sider på en varm pande og placer det herefter i et lille ovnfast fad. Hæld lidt vand ved og læg evt. også nogle kvarte løg ved. Steg i ovnen ved 18o grader C indtil det får en kernetemperatur på ca. 61 grader C. Lad culotten hvile indpakket i staniol og rene viskestykker inden det skæres.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar