fredag den 17. oktober 2014

Mandelbund med lemon-mascarponecreme og friske bær

Der var lagt op til en fantastisk hyggelig fødselsdag i sidste uge sammen med 3 søde vennepar  - vi taler om 3 retters menu og smækre drinks!
Vi lagde aftenen ud med at spise lidt fingermad / appetizer bestående at et LCHF foccaciabrød med flere forskellige dips til. Hernæst en skøn gryde Beouf Burgagnon som havde stået den halve eftermiddag og snurret i støbejernsgryden - hertil en blød og lækker blomkålsmos. Godt bespist nåede vi så endelig til desserten ! En bærkage af mandel/mazarinbund med en lemon-mascarponecreme og friske bær. 

På trods af fyldte maver, så blev der ikke en krumme tilbage af kagen ! Væk det var den ! Men når man er i godt selskab, så glemmer bare helt at der skal tages billeder af maden så man kan friste alle bloglæserne med ens udfoldelser. Så det visuelle er op til jer selv at skabe, men når jeg engang laver kagen igen (og der gør jeg helt sikkert!) så må jeg lige smide det herind.


Men hov! Jeg nåede at tage et billede af mandelbunden som jeg lavede dagen før - den ser godt nok lidt ensom og tør ud her, men den udgjorde den perfekte bund! Tror endda at den vil egne sig godt som lagkagebund - i såfald vil en dobbeltportion nok række til 3 bunde.

Mascarpone-cremen vil desuden også være rigtig lækker til en portion friske jordbær eller andet frugt. 


Mandelbund
  • 2 æg
  • 7o g sukrin gold
  • 1oo g smeltet smør
  • 1oo g malede mandler
  • 5o g affedtet mandelmel
  • 1 spsk. fiberHUSK
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. mandelessens
  • nip salt
Æg og sukrin piskes sammen. Rør det smeltede smør og mandelessens i. De tørre ingredienser blandes og vendes i æggemassen. Smør en form med neutral olie eller smør og bag i 3o minutter ved 18o grader C til den begynder at brune og føles gennembagt. Lad bunden køle.

Mascarponecreme
  • 25o g mascarpone (et bæger)
  • 25o g creme fraiche 18 %
  • 1 spsk. sukrin gold
  • saft af ½ citron
  • 2-3 dråber vaniljeessens
  • ½ tsk. vaniljepulver (kan udelades pga. vaniljeessensen men ser dekorativt ud med de sorte korn i cremen)
Topping
  • en masse lækre friske bær
Pisk macarpone og creme fraiche med sukrin goldt, vaniljepulver og essens til du får en lind masse. Smag til med citronsaft til du synes den har den rigtige syrebalance. Smør cremen ud på mandelbunden og pynt med friske bær.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar