søndag den 2. november 2014

Osso Buco med blomkålsris

Sikke et efterårsvejr det har været idag ! Gråt og vådt! Så er det rart at kunne varme sig på en varm, smagfuld gryderet med kød, der er så mørt, at det falder fra hinanden - osso buco. Den står lige nu og hygger sig ude på komfuret med en ½ time igen - forventningens glæde er nu sød. Noget af det bedste ved osso buco er, at det er umådeligt nemt at gå til og passer sig selv indtil servering. I dag blev der serveret blomkålsris til - eller rettere - jeg fik blomkålsris, mens kæresten valgte pastaskruer...


2 personer
  • 2 stk. osso buco
  • 1 spsk. sesammel
  • ½ tsk paprika
  • salt og peber
  • klat smør
  • 3 dl rød- eller hvidvin
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ ds vand 
  • bouillonterning
  • 2 store gulerødder
  • 2 pastinakker/persillerod
  • 1 løg
  • 2-4 små skalotteløg
  • 1 spsk. friskhakket rosmaring
  • 1 spsk. timian
  • 1-2 spsk. flødeost til jævning
Desuden 
  • blomkålsris
Rids osso buco stykkerne med 1-2 cm mellemrum langs kanten. Vend i sesammel krydret med paprika, salt og peber og brun dem i en varm støbejernsgryde i rigeligt smør. Når de er brunet godt på begge sider fiskes de op på en tallerken og i stedet kommes groft skårne grøntsager i og steges nogle minutter. Læg herefter kødstykkerne ovenpå og hæld vinen ved - jeg har i denne omgang brugt rødvin. Lad rødvinen reducere til mindst det halve. Krydr med med salt, peber, rosmarin og timian og hæld en dåse hakkede tomater udover. Fyld den tomme dåse fra tomaterne halvt op med vand og kom ved. Kom evt. en oksebouillonterning ved også

Lad gryden simre i 1½ time under låg ved middellav varme. Jævn til slut saucen med flødeost.

Blomkålsris kan laves på mange måder - du kan enten blot rive den fint og servere den sprød og rå, eller du kan koge en grydefuld vand op og blanchere fintrevet blomkål heri i et minuts tid og sigte dem fri for vand. I dag blev sidste metode afprøvet men vil nok foretrække den utilberedte form en anden gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar