torsdag den 20. november 2014

Spanske Empanadas (LCHF)

Søndag og endnu engang havde vi spisende gæster - og der blev sendt laaange blikke efter denne tallerken ! Resultatet blev at jeg næste søndag planlægger mad for alle og ikke bare til mig selv - bøf, kartofler og købebearnaise er vist ved at være trættende for de andre. Skønt at ens mad kan vække sådan en interesse ! (nu er der jo så bare pludseligt lidt at leve op til ... )


Krydret oksekødfyld - laves i god tid så den kan køle 
  • 15o g hakket oksekød
  • 1oo g okestern
  • ½-1 rød peberfrugt
  • 2 stænger bladselleri
  • 1 lille løg
  • 2-3 fed hvidløg 
  • olivenolie
  • lille dåse tomatpure
  • 2 tsk. stærk paprika
  • evt. chili efter smag
Løg, hvidløg, bladselleri hakkes til små tern og steget bløde i olivenolie. Tilføj små tern af peberfrugt og steg yderligere et minut. Tag grøntsagerne af panden og brun både det fabrikshakkede og det grovhakkede oksekød. Krydr med lidt tomatpure, paprika og chili. Bland grøntsagerne i kødet og lad det forene sig på panden et par minutter ved svag varme. Lad kødet køle.

Stromboli empanada dej (6-7 stk) - inspiration herfra
  • 17o g revet ost
  • 2 spsk. flødeost
  • 30-40 g pofiber
  • 1 æg
Osten smeltes i en tykbundet gryde - den skal blot lige smelte sammen. Hernæst røres flødeost og æg i til massen er ensartet. Sluk for varmen og rør pofiber i til du har en fast dej.

Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir og der skæres cirkler. Kom (koldt) fyld på hver halve cirkel, fold den anden halvdel over og forsejl ved at trykke sammen med en gaffel eller bare med fingrene. Pensl med æg og bag dem i ovnen ved 18o grader C varmluft til dejen har taget god farve

Tomatsalat
  • tomater i forskellig størrelse og farve
  • 1 bøfmozzarella pr. person
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum
Skær tomaterne i skiver, læg mozzarellaen ved og drisl med olivenolie og kværn lidt salt og peber. Pynt med frisk basilikum. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar