fredag den 28. november 2014

Stromboli/fathead Pølsehorn (LCHF)

Så skal der fyldes op med pølsehorn til næste uges madpakke - og jeg har været lidt eksperimentel her til morgen. Jeg elsker nemlig den berømte stromboli/fathead (ved ærligt talt ikke hvad forskellen er på de to) dej som er en dej baseret på ost, så derfor har jeg forsøgt mig med fathed-pølsehorn. Køleskabet bød på hjemmelavet ketchup - så endnu en faktor som gør disse pølsehorn ekstra lækre!


10 stk.
  • 1o små kyllingepølser
  • 2oo g revet mozzarella
  • 2 spsk. flødeost naturel
  • 1 æg
  • 25 g pofiber
  • 15 g affedtet sesammel
  • evt. ½-1 spsk. hampemel
  • 2 spsk. hørfrø
  • 2 spsk. sesammel
  • evt. hjemmelavet ketchup 
  • æg eller smeltet smør til pensling
Varm ovnen op til 175 grader C varmluft. Bland alle de tørre ingredienser sammen. Smelt ost og flødeost sammen i en tykbundet gryde indtil du får en sej ostemasse. Rør ægget ud i ostemassen så du får en blød masse og rør heri de tørre ingredienser indtil du får en ret fast dej ud af det. Rul dejen ud til en stor cirkel mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 0.5 cm. Skær 10 trekanter, fordel en lille smule hjemmelavet, sukkerfri ketchup på hver trekant og rul dejen rundt om pølserne. Brug kun ganske lidt ketchup, da pølsehornene ellers bliver helt fedtet ind i ketchup idet du presser det ude af pølsehornet når du ruller dem. 

Pensl med et sammenpisket æg eller smeltet smør og bag pølsehornene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

TIP: har du ikke lige hjemmelavet ketchup ved hånden, så kan du tage en lille dåse tomatpure og røre op med lidt fløde og bruge dette i stedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar