søndag den 23. november 2014

Hjemmelavet ketchup

Igår lavede jeg pølsehorn til madpakken - og til pølsehorn hører ketchup sig jo til. Men hvad gør man når man gerne vil holde sig fra sukker og de ketchup vi hiver ned af hylderne i supermarkedet indeholder uhyggeligt meget sukker? Jo, ser du, man går hjem og laver sin egen. Det lyder umådeligt besværligt men faktisk passer det sig selv, så der er faktisk ikke rigtig nogen undskyldning.

Opskriften på pølsehornene må I desværre vente lidt på - den jeg afprøvede igår var ikke af min egen oprindelse, men går og har ideer til hvordan jeg kan lave de lækreste pølsehorn - så giv mig lidt tid, så skal der nok komme pølsehorn på bloggen ;)


God stor portion
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort æble
  • 1 spsk. kokosolie uden smag
  • 1 glas mosede tomater fra urtekram
  • 1 ds økologiske hakkede tomater
  • 3 store spsk. kokossukker/sukrin gold eller anden sødestof
  • 3/4 dl hvidvinseddike
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • frø fra 2 kapsler kardemomme
  • 12 peberkorn
  • evt. 1 tsk. stærk paprika
Løg, hvidløg og æble skæres i tern og steges bløde i kokosolie i en gryde. Hæld tomater, hvidvinseddike og sødestof ved. Kom alle krydderierne op i en morter og knus dem til pulver. Tilfør krydderiblanding lidt ad gangen og smag på den - så kan du selv regulere hvor krydret din ketchup skal være. Du kan justere syrligheden med mere hvidvinseddike.

Lad det simre i en times tid og blend massen jævn med en stavblender. Opbevares i et glas i køleskabet eller fryses ned i portionsstørrelser. Holdbarheden er selvfølgelig ikke særlig lang - bag lige hav det i bagtankerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar