tirsdag den 16. december 2014

Sprøde smørstegte kyllingelår med broccolisalat og pekannødder

Hvilket skønt simpelt måltid! Denne broccolisalat er pt en af mine foretrukne tilbehør - især fordi den bare passer til stort set alt! Desuden kan man lave en ordentlig portion den ene dag og så have nemt tilbehør til de efterfølgende dage også. Eller måske som en gang frokost?


Kylling
  • 2 kyllingelår pr. person
  • kærlige mængder smær
  • salt
 Broccolisalat
  • broccolibuketter
  • bacontern
  • finthakket skalotteløg
  • pekannødder
  • koldpresset rapsolie
  • citronsaft
  • salt og peber
Dip
  • lige dele creme fraiche og flødeost
  • valgfri krydderi
Kom rigelige mængder salt på kyllingelårene og lad dem ligge i saltet mens du varmer en pande op. Ryst kyllingen fri for det værste salt og steg dem sprøde i rigelige mængder smør til de er gennemstegte (det tager noget tid)

Imens kyllingen steger deles broccoli i buketter, løget hakkes og bacon steges sprødt. Bland en dressing af olie og citron så den har den syrlighed du selv foretrækker. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen ud over broccolien så det kan stå og trække lidt. Lige før servering vendes pekannødder i - alternativt kan man riste nogle solsikkekerner eller græskarkerner på en pande og blande i istedet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar