mandag den 15. december 2014

3 stykker julekonfekt

Disse tre julegodter indeholder alle hjemmelavet marcipan - opskriften kan du finde her. Så er jeg ellers ved at være godt klar til juledagene!




 

Den klassiske med nougat og marcipan og pyntet med pekannødder

 

Den hjemmelavede nougat skæres i rektangler og pakkes ind i marcipan, overtrækkes med mørk chokolade og kan evt. pyntes med en halv pekannød eller valnød. De er helt klassiske - og man går derfor ikke galt i byen med disse!


Tørrede abrikoser med marcipan, mørk chokolade og rullet i kokos

 

Tørrede abrikoser er ikke LCHF, så er LCHF reglementet meget helligt for dig, så skal du nok finde et andet alternativ. Abrikoserne halveres og rulles i marcipan, overtrækkes med mørk chokolade og rulles i groft kokosmel.

Disse er min personlige favorit - tror at jeg en anden gang vil rulle dem i frysetørret bær for at give dem et ekstra skud syre, eller måske rive noget citronskal og komme i marcipanen.  


Marcipan farvet rødt med rødbedekrystaller, overtrukket med mørk chokolade og rullet i frysetørret brombær 

 

En tsk. rødbedekrystaller opløses i ganske lidt vand. Hjemmelavet marcipan æltes i det farvede vand indtil den har fået en nogenlunde homogen farve. Trilles til små kugler, overtrækkes med smeltet mørk chokolade og trilles i frysetørret bær. Jeg har brugt frysetørret brombær men andre syrlige frugter som frysetørret hindbær eller rabarber kan også bruges - det er bare vigtig at der er noget syre eftersom rødbedekrystallerne gør marcipanen yderlige sød.


TIP! Når du er færdig har du sikkert en lille rest overtrækschokolade tilbage og nogle frysetørrede bær og kokos syltet ind i chokolade - bland disse ting sammen og kom i chokoladeforme og du får lidt ekstra konfekt ud af det. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar