torsdag den 2. oktober 2014

LCHF galette med bladbede, krydderpølse og æg

Så er det anden gang på én uge at jeg har lavet en stromboli-galette - det er bare super lækkert at lave en spændende og velsmagende tærte med en forberedelsestid på kun 1o minutter! Sidst var humøret til gulbede og laks, mens dagens humør var mere opsat på bladbede, pølse og æg. Og hvilken kombination! Det fungerede virkelig godt med de sprøde bladbedestængler, spinatagtige bladbede blade, krydret pølse og et æg med blød midte! Mumme, og hvor er jeg mæt nu ..

Dej
  • 1oo g revet ost
  • 1 lille æg
  • 3-4 spsk. affedtet mandelmel
Fyld
  • 1-2 stængler bladbede
  • 1 æg
  • krydderpølse 
  • salt og peber
  • revet cheddar
Osten til dejen smeltes i mikroovnen og blandes herefter med mandelmel og æg. Rul ud mellem to stykker bagepapir. Skyld bladbeden og dub den fri for vand. Del stængeler (og bladet) på langs og afkort til passende længde. Fordel bladbede og skriver af krydderpølse/chorizo/pepperoni på den udrullede dej. Fold kanterne op over fyldet og slå et æg ud i midten og kværn salt og peber henover. 

Bag i ovnen ved 160 grader varmluft til dejen har fået farve og ægget har sat sig men stadig har en lidt blød blomme. Smid en lille håndfuld revet cheddar indover tærten og lad den blot smelte og server så.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar