mandag den 6. oktober 2014

Varmende suppe ala Far

Trods en weekend med dejligt sensommervejr, så kan efterårsvejret hurtigt vise tænder, som idag mandag hvor det har blæst godt igennem (men så længe der er medvind på cyklen hjem fra uni, ja så er det ikke mig der klager). Men nu hvor efteråret er ved at slå sommeren tilbage, så skal suppegryderne frem- dagens suppe er inspireret af min far, som opfandt den hjemme i barndomskøkkenet og den smager bare af varme og hygge indendørs når det er koldt og blæsende lige udenfor vinduet. Fars pastaskruer er dog skiftet ud med små fine blomkålsbuketter. 



 pr. person
  • 200 g oksetern
  • 1 løg
  • smør
  • lidt rapsolie
  • 1 tsk. tomatpure
  • ½ tsk. stærk paprika
  • 5 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl små blomkålsbuketter
  • 1 gulerod
  • sjat fløde
Løget piles og skæres i kvarte. Smelt smør i en gryder og sauter løget i 2-3 minutter inden oksetern kommes ved og brunes. Gør plads i gryden til at tomatpureen kan brændes af og rør den herefter sammen med kødet. Hæld vand ved sammen med paprika og laurbærblade. Lad suppen få et opkog og lade den simre i 1 time på lavt blus. Kom fløden i 10 minutter før suppen er færdig.
Blomkål og gulerod kan du enten koge med de sidste minutter eller du kan komme dem i ved servering så de stadig er helt sprøde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar