lørdag den 4. oktober 2014

LCHF Chocolate chip cookies

Vi er i oktober måned, solen skinner og temperaturen er faktisk også helt i orden. Dejligt at en så fin dag falder sammen med at vi skal have besøg - så skal vi en tur ud i den friske luft og gå en god tur. Så får vi desuden jo også samlet appetit til disse super lækre cookies! 
For pokker hvor er de bare gode! Hvis ikke man vidste det, ja så tror jeg ikke at man kan smage den helt store forskel på almindelige cookies med mel og sukker og disse LCHF venlige af slagsen. Klart den bedste kage/småkage jeg endnu har fået lavet siden mit skift til LCHF. Især lune er de gode!

Eneste negativ er, at de er lidt løse i konsistensen og derfor meget gerne vil smuldre. Men skidt med det når bare smagen er i orden. Bliver med garanti en af mine faste favoritter som jeg vil vende tilbage igen og igen.



12 stk
  • 12o g blødt smør
  • 5o g flødeost naturel
  • ½ dl sukrin gold
  • ½ dl affedtet mandelmel
  • ½ dl kokosfibre
  • 1 dl kokosmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • nip salt 
  • 5o g grofthakket mørk chokolade
  • 5o g grofthakkede hasselnødder
  • evt. et nip kanel eller kardemomme
  • evt. gojibær 
Bland alle de tørre ingredienser og brug klør fem til at samle dejen med - det er forfærdeligt fedtet arbejde men sådan skal dejen være. Vend nødder og chokolade i. Rul dejen ind i bagepapir så du får en lang flødekaramel og smid rullen i fryseren i 3o minutter. Herefter kan du skære 12 småkager ud, placere dem på en bageplade med bagepapir og så bage dem i 15 minutter ved 175 grader C. 

Perfekt til aftenkaffen hvis man er til sådan noget!   

2 kommentarer:

  1. Hej Anja, de ser saa gode ud at jeg maatte proeve dem igaar aftes, men de blev ikke en succes. De var saa toerre at de naermest var uspiselige...Er du sikker paa at du brugte affedtet mandelmel? Kombinationen af de meget affedtede kokosfibre, affedtet mandelmel og ingen vaedske er nok med til at give denne effekt. De var overhovedet ikke sproede og det ret meget smoer forsvandt fuldstaendig i toerhed. Smagen var ellers fin nok:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille, tak for din kommentar :)

      Som jeg skriver i opskriften, så bliver det jo ikke chewy cookies som man kender fra kulhydrat-køkkenet. De er løsere i konsistensen og også mere tørre, men det undrer mig at de blev helt uspiselige - men der er jo selvfølgelig forskel på ovne, så måske det er der tingene skrider? jeg brugte affedtet mandelmel, men kan da godt være at de bliver mindre tørre for dig hvis du bruger hjemmelavet mandelmel eller måske smider et lille æg i :) Håber at det lykkes for dig !

      Slet